середа, 13 березня 2013 р.

Діячі України доби новітньої історіі (1914-1939).Біографічний словник


Вступ

  Словник розроблено для учнів професійно-технічних навчальних закладів. Його написано відповідно до програми з історії України закладеної у Державному стандарті освіти. Передбачено максимальну мінімізацію інформації з метою уникнути перевантаження учнів.
  Учень під час ознайомлення з навчальною, науково-популярною, художньо-історичною літературою, нерідко зазнає певних труднощів, через наявність в ній великої кількості нових термінів, понять та фактів. Підготовлена робота не носить всеохоплюючого характеру, матеріал словника у доступній формі розкриває роль та місце історичної особи на певному етапі історичного розвитку.
  У словнику дано автобіографічну інформацію про відомих постатей в українській історії. Учні самостійно мають визначити, яку роль на певному етапі історичного розвитку відіграє особа, проаналізувати її діяльність та оцінити її результати. Будь-яке дидактичне завдання сприяє розвитку особистості та надає їй можливості самовдосконалюватися.
  На вибір викладача організаційних форм навчальних занять, методів і прогнозованих результатів суттєво впливають конкретні персоналії відібрані до програми. Історична особа повинна бути показана не стільки на тлі історичного процесу, скільки як його складова частина і суттєвий чинник впливу.


Читати далі...

Немає коментарів:

Дописати коментар